Schouw sloten: bijna alles in orde 

Foto:

Waterschap Vallei en Veluwe schrijft enkele tientallen boetes uit omdat inwoners niet tijdig hun sloot hebben schoongemaakt. Van 26 tot en met 28 november controleerde het waterschap de sloten van de 2.150 onderhoudsplichtigen van wie eerder bleek dat zij hun sloot niet hadden schoongemaakt. Uit deze herschouw – een tweede check – blijkt dat ongeveer 97 procent van hen alsnog heeft voldaan aan de onderhoudsplicht.

Het schoonmaken van sloten is belangrijk omdat een niet-schoongemaakte sloot regenwater niet goed afvoert. Dit kan tot wateroverlast leiden op percelen van andere eigenaren. Omdat het waterschap verantwoordelijk is voor een goede waterhuishouding, controleert het of eigenaren de sloten van hun percelen hebben schoongemaakt. Dit gebeurt jaarlijks tijdens de najaarsschouw in de eerste week van november.
Inzet en medewerking
Van de tienduizenden onderhoudsplichtigen in het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe kregen in november 2.150 een aanschrijving. Daarvan krijgen nu – na de herschouw – enkele tientallen een boete. Zij hebben nog een week om de sloten zelf schoon te maken. Op 10 december vindt een tweede herschouw plaats. Als dan de sloot nog niet is schoongemaakt, gaat het waterschap dat doen op kosten van betreffende onderhoudsplichtigen. Het waterschap hoopt dat dit niet nodig is en verwacht dat het zal gaan om hooguit een handvol onderhoudsplichtigen. 
Heemraad (dagelijks bestuurslid) Dick Veldhuizen is tevreden met de uitkomst. “Ondanks de vele regen, waardoor het land soms erg nat was, hebben verreweg de meeste onderhoudsplichtigen hun sloten tijdig kunnen schoonmaken. Wij waarderen hun inzet en medewerking.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen