36e Boerenmaandag

Foto: Arjen Gerritsma

Op maandag 10 april a.s. viert Nijkerk weer Boerenmaandag. Het evenement heeft een lange traditie in Nijkerk.

Dit jaar wordt het Boerenfeest, dat ooit ontstond toen de wekelijkse veemarkt op het Plein werd afgeschaft, voor de 36e keer gevierd.

De laatste jaren wordt Boerenmaandag door een van de deelnemers van de landbouwmechanisatieshow officieel geopend. Dit jaar wordt dit door Wouter Schipper van Schipper Mechanisatie verzorgd. Om 10.00u wordt de vlag gehesen. Uiteraard zal deze opening weer aangekleed worden door de Christelijke Plattelands Jongerenvereniging (CPJ).

Er zal op Boerenmaandag weer veel te zien zijn. Naast de landbouwmechanisatieshow zijn er diverse oude ambachten, zoals schapen scheren, zeis haren, vlegeldorsen, wol spinnen en manden vlechten. Er is een hoefsmid, de stoomtractor staat er en er is uiteraard weer een fokveekeuring.

De inmiddels vertrouwde tractor-oldtimerrit wordt ook weer gehouden met als begin- en eindstation het parkeerterrein aan de Koetsendijk. De route is te vinden op de site van Boerenmaandag. Aangezien de rit door Nijkerk verreden wordt, is de kans groot dat de prachtige tractor-oldtimers dicht bij u langs komen. De moeite waard om dus langs de weg een kijkje te gaan nemen.
In de binnenstad kunt u genieten van een tweetal demonstraties van ‘De Puttense Boerendansers’.
Een paardentram verzorgt rondritten voor de bewoners van verpleeg- en verzorgingstehuizen.

De CPJ is aanwezig met diverse spellen.
Voor de inwendige mens kunt u terecht bij de kraam van Passage. Tevens kunt u uitrusten op het terras dat zij er speciaal hebben gecreëerd.

Dit jaar is er ook weer van alles in en om de Grote Kerk te beleven. Om 11.00u zal er een carillonspel te horen zijn. U heeft zelfs de gelegenheid om de mooiste kerktoren van Nederland te beklimmen. U heeft dan een prachtig uitzicht over de drukke en levendige binnenstad.

Stichting COEN is naast de Grote Kerk te vinden zijn met een aantal kramen. U kunt hier terecht voor boeken, speciale kaarten, kunstwerk, hebbedingetjes en nog veel meer. Tevens is er een leuke KTF-tent (koffie, thee en frisdrank). De opbrengt is bestemd voor COEN; een stichting die hulp verleent aan minder bedeelden in Oost-Europa.

Natuurlijk is het 10 april ook weer feest op het Molenplein met het allernieuwste springkussen van Frits Events, rodeostier, kinderboerderij, schminken en ook B.A.S. is er weer bij met de heerlijkste broodjes van de smoker. Omroep Nijkerk onderdeel van
VOC lokaal zal live verslag uitbrengen en gaat er een feestje van maken met natuurlijk de leukste kinderhits !!

Boerenmaandag zal dit jaar weer worden afgesloten met een optreden van de Nijkerkse band Ritn Ditn.

In de agenda vindt u het volledige programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen