Nieuwe programmering omroepN

Het avontuur met VOC lokaal is op een laag pitje gezet.

Dat bleek vanmorgen op de radio, waar een vernieuwde programmering van start ging tijdens de open dag van de omroep. Bestuurslid Dennis van den Hoogen op Facebook: “Vandaag krijgt Nijkerk zijn stem weer terug.” De herstart is vooral het werk van de nieuwe programma-coördinator Bob van Sweden, die een lang historie bij de omroep heeft. Hij heeft nieuwe mensen aan kunnen trekken en dus was er ruimte voor nieuwe programma’s, waar voorlopig nog wel een van de belangrijkste peilers ontbreekt: een actualiteitenprogramma. Volgens bestuurslid Dolly van den Akker gaat dat programma er zeker nog wel komen.

De samenwerking binnen VOC Lokaal bracht de afgelopen tijd toch niet, wat de omroep ervan verwachtte. Het nieuwe bestuur heeft er daarom voor gekozen de blik weer op lokaal te richten. VOC lokaal blijft wel bestaan. Als alles ook bij de andere omroepen beter op de rit is, zal de samenwerking mogelijk weer wat intensiever worden. De omroepen moeten wel, want de koepelvan lokale omroepen (de OLON) en de VNG hebben afspraken gemaakt, waardoor de nadruk meer op streekomroepen komt te liggen.

De radioprogrammering is nu aangepakt, maar de kwaliteit mag wel omhoog. Zo schreef Harry Hamstra vandaag in het AD “Alsof je naar de gereformeerde ziekenomroep Bethesda luistert”. De kabelkrant en de de website van de omroep besteedden maandagmorgen geen aandacht aan de aangepaste programmering. Volgens Van den Akker gaat de kabelkrant op termijn ook veranderen. Voorlopig ligt de nadruk op het gaan maken van meer en betere radioprogramma’s.

Reacties