Ballonnen wel biologisch afbreekbaar

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Het bestuur van de Oranjevereniging heeft van de leverancier van de ballonnen de garantie ontvangen dat de ballonnen biologisch afbreekbaar zijn.

Dat schrijft het bestuur in een reactie op ons bericht over de bio-ballonnen. “Het bestuur benadrukt dat dit onderzoek is gedaan buiten ons medeweten om, waar wij vervolgens ook terecht onze vraagtekens plaatsen op de uitkomsten van dit onderzoek wat gedaan is door “Stichting Dierbewust leven”. Wij vinden het jammer dat de stichting geen persoonlijk contact heeft gezocht met ons aangaande het onderzoek. Maar wel zonder enige vorm van communicatie de aandacht van de media opzoekt.”

Ze gaat verder: “Middels deze reactie willen wij graag in contact komen met de onderzoekers om de uitslag te beoordelen en van gedachten te wisselen. Voor aanstaande Koningsdag kunnen wij het oplaten van de ballonnen niet meer wijzigen, daar de organisatie in een vergevorderd stadium is beland. Voor 2018 en de toekomst zullen wij met onze leverancier in gesprek gaan om te kijken naar een gepaste oplossing voor de toekomst. Het bestuur houdt het op dit moment bij deze reactie en kan verder niet reageren tot het moment dat er meer informatie is van de onderzoekers en leverancier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen