Oranjeconcert Streekmannenkoor bijzonder feestelijke opmaat naar Koningsdag

Foto:

Woensdag 26 april, op de vooravond van Koningsdag, hield het Chr. Streekmannenkoor NW-Veluwe, Nijkerk haar traditionele Oranjeconcert in een volle Grote Kerk te Nijkerk.

Het, door dirigent Martin Mans samengestelde concert, bestond uit veel melodieuze maar ook stevig gezongen liederen. Het concert begon met het indrukwekkende “Majesty” en daarna onder meer het vrolijke ”Get on board,” het “I have a dream” – naar aanleiding van de toespraak van Martin Luther King, “Anthem” uit de musical Chess en “Going Home” uit De nieuwe wereld van Dvorak. De medley van bekende vaderlandse liederen, zorgde voor veel enthousiasme.

Het ensemble van het koor liet horen waartoe ze in staat is met de liederen zoals “Call Home” en “Sloop John B.” Het sfeervolle lied “Coming Home” met koorsolist Kees Teeuwissen en het enthousiaste “Sailing” met koorsolist Peter Estié klonken geweldig. De uitstekende solisten, Marjolein de Wit: met een prachtige solo partij op diverse fluiten en begeleidt op percussie door Jaap Klootwijk, de talentvolle Mark Brandwijk: vleugel, Wim de Penning: heel knap op synthesizer en eveneens organist op het prachtige Van Deventer-orgel, lieten hun grote muzikale kwaliteiten horen. Het enthousiaste publiek genoot dan ook met volle teugen van deze prachtige muzikale avond, die eindigde in een dankbaar applaus en een gezamenlijk gezongen “Wilhelmus.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen