CDA bezoekt JP van den Bent stichting

Foto:

Onlangs hebben een aantal CDA-fractieleden een bezoek gebracht aan de JP van den Bent stichting op hun locatie in Hoevelaken.

De JP van den Bent stichting ondersteunt mensen om hun leven te leven zoals zij dat willen. Zo biedt deze stichting ondersteuning bij wonen, werken, logeren, vrije tijd en het contact met anderen. Ze doen wat nodig is, zodat je je leven, waar haalbaar, zo gelukkig mogelijk kan leven.

De fractieleden werden warm onthaald door de locatie coördinator Jan Pieter van der Zwaag en ambulante ondersteuner Jantine Ruitenbeek. Er werd een presentatie gegeven over de denkwereld van de cliënten, met de uitleg hoe je daar in de praktijk het beste op kunt reageren.
Cisca van Drie: ”Prachtig om te horen met hoeveel enthousiasme over het werk van de JP van den Bent stichting verteld wordt. Dat het vooral gaat over de vraag achter de vraag, en dat goed luisteren naar de cliënt het allerbelangrijkste is.”

Verder werd in de presentatie aangegeven dat het doel is dat iedereen volwaardig deel uit kan maken van de samenleving. De JP van den Bent stichting gaf aan dat de kwaliteit van de communicatie hierbij van groot belang is. Trudy Doornhof: “Het gaat om duidelijke en begrijpelijke taal waarmee de cliënt aan de slag kan gaan.”

Het uitgangspunt van de JP van den Bent stichting is een samenleving waarin iedereen mee mag doen. Daarbij draait het ook om het bewustzijn dat iedereen ‘normaal’ is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen