FoodValley High Speed E-Bike Battle start 8 september

Foto:

Dat de dagelijkse autorit naar het werk leuker, schoner en gezonder kan laten topbestuurders en ondernemers uit de hele FoodValley regio vanaf 8 september zien. 

Ze doen mee aan de FoodValley High Speed E-Bike Battle: een estafettewedstrijd tussen vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven en overheden. De twee teams gaan de strijd aan om tijdens de battle zoveel mogelijk kilometers op de high speed e-bike te maken. De battle start in Nijkerk.
Het idee achter de High Speed E-Bike Battle is om zoveel mogelijk bedrijven en organisaties op een positieve manier kennis te laten maken met de nieuwste mogelijkheden voor duurzame mobiliteit. De Bereikbare Vallei verwacht veel van de high speed e-bike. Dit nieuwe fenomeen kan in het woon-werkverkeer de concurrentie met de auto aan. Op deze snelle elektrische fiets is met gemak een snelheid van 45 kilometer per uur te halen. Fiets van Barneveld naar Nijkerk, of van Ede naar Wageningen, in een kwartier; ongeveer even snel als met de auto. 
Vanaf 8 september organiseert De Bereikbare Vallei in samenwerking met QicQ gedurende zes weken de FoodValley High Speed E-Bike Battle. Elke deelnemende organisatie krijgt één week gratis een Stromer ST2 High Speed E-bike beschikbaar gesteld. In deze week maakt elke deelnemer er zoveel mogelijk kilometers mee via woon-werkritten, zakelijke afspraken en privé-gebruik. Het team met de meeste kilometers wint de battle. 
De Bereikbare Vallei verwacht dat er bij de deelnemende organisaties een grote potentie is voor het gebruik van de high speed e-bike. Met hun persoonlijke ervaringen kunnen de deelnemende topbestuurders en ondernemers de medewerkers van hun organisatie ook enthousiast maken. Medewerkers van de deelnemende organisatie krijgen daarom eveneens de gelegenheid om kennis te maken met de high speed e-bike. 
Start in Nijkerk met wethouder en directeur van Epos
Elke week is een andere gemeente aan de beurt voor de FoodValley High Speed E-Bike Battle. Binnen de betreffende gemeente strijdt een lokale bestuurder tegen een lokale ondernemer. De start van de eerste twee deelnemers is op 8 september in Nijkerk: wethouder Geert Horst en Frank Patz, directeur van Epos, strijden dan een week tegen elkaar. De laatste twee deelnemers starten op 13 oktober. De bekendmaking van het winnende team is op 20 oktober.
Zes weken strijd online te volgen
Registratie van de afgelegde kilometers  vindt plaats via de app Tripzoom en de actuele stand, inclusief bespaarde CO2-uitstoot en verbrandde calorieën,  is dagelijks te volgen op www.debereikbarevallei.nl en social media (twitter @dbvallei en facebook). Via deze kanalen zijn ook de ervaringen van de deelnemers te lezen.
High speed e-bike in opmars
Een high speed e-bike is een elektrische fiets die door meetrappen een snelheid van 45 kilometer per uur haalt. Dit spreekt vooral dertigers en veertigers aan, want dan is de high speed e-bike een goed alternatief voor de auto. 
De nieuwste high speed e-bikes zijn stoer vormgegeven en bieden eerste klas rijcomfort en digitale connectiviteit via Bluetooth, GPS, GPRS en communicatie met de smartphone van de gebruiker. Geen parkeerproblemen of -kosten. Lekker actief aan de slag voor een goede gezondheid. Meer fietsen in plaats van autorijden betekent bovendien een daling van de uitstoot van broeikasgassen. Elke vier kilometer op de fiets in plaats van met de auto bespaart bijvoorbeeld de uitstoot van een kilo CO2 (bron TNO). Dit geldt ook voor de elektrische fiets. Als alle woon-werk autoritten tot 7,5 km worden vervangen door fietsen, wordt jaarlijks ongeveer 1700 kiloton CO2-uitstoot vermeden. 
De Nederlandse overheid beschouwt de high speed e-bikes vooralsnog als snorfiets en ze dienen dus een snorfietskenteken te hebben. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Als er niet sneller dan 25 kilometer per uur mee gereden wordt hoort de high speed e-bike thuis op het fietspad. Vanaf 1 januari 2017 zal er naar verwachting nieuwe regelgeving komen waarbij de high speed e-bike beschouwd wordt als brommer.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen