Roeiestaffete Kikano goed voor meer dan 12.000 euro (video en foto’s)

Afgelopen week heeft team Kikano voor leerlingen van verschillende basisscholen uit Nijkerk en omgeving een indoor Roeiestaffete georganiseerd. Ze roeiden voor Opkikker.

De leerlingen uit groep 8 moesten in 3 uur tijd zoveel mogelijk kilometers roeien op een roeimachine. De deelnemende scholen uit Nijkerk waren: de Rehoboth, Ichtus, Holk en Maranata. Uit Amersfoort Vathorst deden de Wingerd en de Vuurvogel mee en de van Rootselaarschool uit Nijkerkerveen. Voor de deelnemers waren er leuke prijzen te verdienen.

De klas van jufrouw Loes:Groep 8b van Basisschool Holk heeft als klas het meeste geld bij elkaar geroeid in totaal 2783 euro. Zij hebben een klassenuitje naar Klimbos Ermelo gewonnen.

Team KIKANO wil de kinderen uit de gemeente Nijkerk en omgeving bewust maken van het feit dat niet alle kinderen het geluk en vooral de gezondheid hebben die zij kennen en heel normaal vinden. Vele handen maken licht werk en samen hebben 10 verschillende groepen 8 een mooi bedrag van in totaal maar liefst € 12.168,47 bij elkaar geroeid. Dit bedrag gaat volledig naar stichting Opkikker.

Stichting Opkikker

Heel veel langdurig zieke kinderen leven in onzekerheid, de vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar en vragen veel energie en doorzettingsvermogen. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden. Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes.

Zo’n tweeduizend keer per jaar verrassen ze gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten we niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Stichting heeft al veel al veel speciale dagen voor de kinderen geregeld, maar wil dit natuur blijven doen.

Stichting Opkikker krijgt geen geld van de overheid dus ze zijn volledig afhankelijk van het geld dat ze gedoneerd krijgen. Het geld dat ze krijgen wordt meteen weer uitgegeven aan opkikkerdagen. Met de opbrengst van de indoor roeiestaffete worden 24 van deze opkikker dagen mogelijk gemaakt.

bijdrage van Stef Veenstra

Reacties