Leendert de Boer signeert “De Over-Veluwe”

Ter gelegenheid van het jubileum van de IVN heeft Leendert de Boer een boek geschreven over de natuurcultuurhistorie van de landschappen vanaf Nijkerk tot aan het Veluwemassief.

Dat boek zag vrijdagavond het levenslicht. Het trok gelijk volop de aandacht, want boekhandel Roodbeen stroomde helemaal vol. Het publiek bleek enthousiast.

Het was trouwens ook een mooie avond voor de IVN. De jubilerende vereniging kreeg 2500 euro van het Rabobank Stimuleringsfonds

Daarmee was de koek nog niet op. Leendert de Boer, bekende Nijkerker, bioloog en amateurarcheoloog is 50 jaar lid van de IVN. Een mensenleven bijkans, reden om hem met een bijzondere IVNspeld te versieren.

De Over-Veluwe

De oude naam van dit gebied heeft De Boer gebruikt voor de titel: De Over-Veluwe. Interviews met oude pioniers en keuterboeren geven een goed beeld van het harde leven om van woeste gronden cultuurlandschap te maken. Ook de beken met het Kanaaltje van Zwartebroek krijgen veel aandacht.
Tijdens de feestelijke presentatie de auteur er niet onder uit: hij moest ook boeken signeren en deed met zichtbaar genoegen.

bijdrage van Arjen Gerritsma (foto’s, ook in de fotoserie)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden