Pirateneiland geopend (video)

De wethouders Nadya Aboyaakoub-Akkouh en Patricia van Loozen openden woensdagmiddag het speeleiland aan het Jaagpad.

Zij deden dit door Denver van 6 jaar van de kabelbaan af te duwen. Ongeveer 60 kinderen waren hierbij aanwezig en zij wilde daarna natuurlijk ook van de kabelbaan. Na de officiële opening maakte de kinderen gebruik van het parcours, uitgezet op het speeleiland met speeltoestellen van het bedrijf Kompan. Vooraf deden de kinderen samen met de wethouders een warming-up met de buurtsportcoaches.

Nijkerk Sportief en Gezond

Nijkerk Sportief en Gezond verzorgde deze middag een sportief parcours. Na de vakantie, vanaf woensdag 23 augustus gaan zij wekelijks op de woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur een sportieve activiteit op het speeleiland begeleiden.

Nadya Aboyaakoub: “De speeltuin is een leerschool voor het leven. Je leert er vriendschappen sluiten, klimmen en klauteren, je grenzen verleggen, voor jezelf opkomen, samen delen en vooral: samen plezier te maken. Mooi dat dit natuurlijke speeleiland in wijk De Bogen daar een steentje aan kan bijdragen. Niet alleen voor jonge kinderen, maar naast de skatebaan is het speeleiland ook leuk voor de wat oudere kinderen van 8 tot 12 jaar.”

Het speeleiland in de wijk De Bogen aan het Jaagpad was sinds vorig jaar niet meer veilig. De speeltoestellen op het eiland waren in de zomer vorig jaar aan vervanging toe. Daarbij is een oproep geplaatst in de krant aan de kinderen en ouders uit de wijk om met ideeën te komen over de inrichting van het speeleiland.

Patricia van Loozen: “De inrichting van de speeleiland is gedaan in samenspraak met kinderen uit de wijk. Dat maakt deze speelplaats zo bijzonder. We hopen dat we samen met de buurt kunnen zorgen voor een fijne plek waar kinderen veilig en in een schone omgeving kunnen spelen”.

Samen Nijkerk

Medewerkers van Jantje Beton, JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en Nijkerk Sportief en Gezond hebben vorig jaar samen met ouders alle sportieve ideeën over wat je op het eiland zou kunnen doen in kaart gebracht. SIGHT Landscaping was een aantal keren bij deze afspraken aanwezig.

Kompan Speeltoestellen en Speelplekken

Bij de inrichting van het speeleiland is door de gemeente gekozen voor speeltoestellen van Kompan. Met deze keuze kiest en investeert de gemeente in meer dan alleen een speelplek. We investeren in innovatieve producten voor jarenlang speelplezier.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden