Burgemeester Renkema opent Maranathaschool (video)

Foto:

Geassisteerd door twee leerlingen van de school heeft burgemeester Gerard Renkema donderdagmiddag 8 juni het nieuwe onderkomen van de Maranathaschool geopend.

Dat deed hij met de kinderen door honderd ballonnen kapot te knallen waardoor het bord van de school zichtbaar werd. En er waren meer verrassingen: Directeur Sieds Elze Sennema kon mededelingen dat naast de huidige 72 zonnepanelen er nog eens 150 extra op het dak worden geplaatst. Ook ontving de school uit handen van het Stimuleringsfonds van Rabobank Randmeren een cheque van 5.000 euro.


‘De school is vanuit een visie opgebouwd,’ aldus Sennema. We werken volgens het thema ‘Leren door beleven’. Dat houdt in dat kinderen uitgedaagd worden om zelf te ontdekken en te onderzoeken. Zowel de school als het buitengebied staat ten dienste aan het onderwijs. Het moet de kinderen verwonderen. Daarna is de slag gemaakt met de architect. De grote tribunetrap en de ontdekzolder zijn hierin de aansprekende elementen die dit mogelijk maken.’

Op het schoolplein is een grote WaDi gemaakt waar regen moet infiltreren. En als het een keer hard regent moeten de leerlingen aan de bel trekken en buiten lekker plonzen in het water, aldus Frans ter Maten van het Waterschap Vallei en Veluwe. Het grootste deel van het plein is gereserveerd voor avontuurlijk spelen, een waterspeelplaats en tuin. De bedoeling is dat de leerlingen in een deel van de tuin groenten gaan verbouwen. Ook de andere tuinactiviteiten zijn in het onderwijsprogramma verwerkt. Na de openingshandeling was er gelegenheid voor een hapje en drankje.
De school was na de meivakantie in gebruik genomen.

In de videoreportage ziet u Frans ter Maten een foto maken. Dat is deze foto

bijdrage van Kees van den Heuvel (foto’s en  tekst) en Ely Hackmann (video)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen