Succesvol eerste optreden “Vrouwen van Nu vrouwenorkest” (video)

Foto:

Vrouwen van Nu, Nederlands grootste vrouwenorganisatie heeft nu ook een eigen vrouwenorkest.

Ruim 50 enthousiaste vrouwelijke musici traden woensdag 14 juni op in De Goede Herderkerk. Slechts twee keer eerder hadden de musici met elkaar geoefend voordat ze het concert gaven aan het Stationsplein. Hoe bijzonder is dat!

Het concert werd speciaal opgedragen aan Tineke Luijendijk die zich zes jaar lang als voorzitter met hart en ziel heeft ingezet voor Nederlands grootste vrouwenvereniging en het stokje nu heeft overgedragen aan Margreet Oostenbrink.

Een van die initiatieven is de oprichting van een Vrouwen van Nu vrouwenorkest, een idee van de Zeeuwse dirigente Lize de Hoog.

Waarom alleen vrouwen? De Hoog had een droom om ooit een landelijk orkest samen te stellen dat uitsluitend uit vrouwen bestaat. De achtergrond is dat vrouwen binnen de muziekwereld lang een achtergestelde rol hebben gehad. In het verre verleden was het voor vrouwen niet toegestaan om een muzikale opleiding te volgen. Het is zelfs nog niet zó lang geleden dat vrouwen niet werden toegelaten tot bijvoorbeeld het Weens Philharmonisch Orkest.

Logisch dat Vrouwen van Nu, de vereniging die op alle terreinen in de samenleving het vrouwelijk geluid wil laten horen, dit initiatief van harte actief ondersteunt.
Belangstellenden die het concert bijwoonden reageerden enthousiast. “Kippenvelmoment”, “Prachtig”, “Geweldig om bij te wonen”, “Wat een enthousiasme!”, “Ik kijk uit naar het volgende concert!”

Ely Hackmann maakte er deze reportage van.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen