Maand van de Aandacht Nijkerk

Foto:

In de periode van 23 september tot en met 28 oktober 2014 organiseren 25 organisaties in de gemeente Nijkerk de Maand van de Aandacht.

Voor mensen die (soms) gevoelens van eenzaamheid hebben en voor iedereen die graag samen met anderen iets wil ondernemen. Samen eten, samen wandelen, samen creatief bezig zijn, samen een spel doen, praten en luisteren, samen zingen of naar muziek luisteren.  Er is een gevarieerd programma voor jong en oud.
In de gemeente Nijkerk zijn er structureel al veel activiteiten. De Maand van de Aandacht biedt de gelegenheid om een keer een voor jou nieuwe activiteit uit te proberen.
Mocht je belangstelling hebben voor een activiteit, maar vind je het prettig om samen met iemand anders te gaan of is het vervoer ernaar toe een probleem? Ook daar is in die maand aan gedacht. De Unie van Vrijwilligers (UVV tel: 2460115) zorgt voor vervoer en de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV Nijkerk-Nijkerkerveen tel: 06-23292971) en de Hulpdienst Hoevelaken (tel: 2537800) kunnen voor begeleiders zorgen. 
Naast activiteiten zullen er ook inspirerende bijeenkomsten worden gehouden. Er is bijvoorbeeld een speciale leefstijldag voor vrouwen van allochtone afkomst op donderdag 25 september vanaf 13.30 uur in de Nije Veste, een bijeenkomst over bewust en veilig wonen voor senioren op woensdag 8 oktober om 14.00 uur  in het UVV-gebouw aan de Frieswijkstraat en voor diegene onder ons  die geïnspireerd wil worden door middel van theater, reserveer de avond van dinsdag 28 oktober, aanvang 19.30 uur in De Schakel (Oranjelaan 10 in Nijkerk). Het theater bureau Zorggeluk nodigt ons uit om samen drempels te slechten als het gaat om o.a. meedoen en ontmoeten, contacten leggen en onderhouden, vrijwillige inzet ontvangen en geven onder de titel: Mag ik deze dans van U?
Wil je er alles over weten, ga dan naar de website van Sigma, of naar facebook
Hermien Stouwdam.van Sigma kun je ook benaderen: 033-2474830 of [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen