Bende bij leerlingenvervoer

Foto:

De eerste anderhalve dag dat het leerlingenvervoer in de regio Barneveld wordt uitgevoerd door Valleihopper, is uitgelopen op een chaos.

Dat schrijft Jannes Bijlsma in de Stad Nijkerk

Kinderen werden te vroeg, te laat of soms zelfs helemaal niet opgehaald. Niet van huis, maar in veel gevallen ook niet op school om weer naar huis te gaan. De wethouders van de gemeenten Nijkerk, Barneveld, Ede, Renswoude en Scherpenzeel hielden maandagavond spoedoverleg over de chaotische situatie.

Regio Food Valley is vanaf dit schooljaar verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer namens deze gemeenten. De regio riep hiervoor Valleihopper in het leven, dat het leerlingenvervoer door drie taxibedrijven laat uitvoeren: Munckhof, Van Driel en Noot. Transvision BV uit Capelle aan den IJssel richtte de regiecentrale in. Daar ging het helemaal mis.

Waar de oorzaak voor de chaos gezocht moet worden, heeft woordvoerder Betsy Jansen nog niet duidelijk in beeld. ,,Daar zijn de betrokken partijen nu druk naar aan het kijken. We willen dit met z’n allen zo snel mogelijk oplossen.” Intussen heeft het college met een brief de gemeenteraad op de hoogte gesteld.

In Nijkerk gaat het om ongeveer twintig kinderen die bijvoorbeeld te laat op school kwamen, helemaal niet naar school konden of lang moesten wachten voordat zij weer naar huis gebracht werden.

Na het nemen van diverse maatregelen, is – volgens de gemeente – een groot deel van de problemen opgelost. Desondanks hadden sommigen vandaag nog last van de problemen met het leerlingenvervoer en hebben dat gemeld. De gemeente Nijkerk heeft deze mensen de oplossing geboden dat zij op kosten van de gemeente Nijkerk een taxi mogen bellen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen