Borrel voor vrijwilligers Open Monumentendag

Foto:

Dit jaar geen ontbijt in Museum Nijkerk op zaterdagmorgen, maar een borrel op vrijdagmiddag voor de vrijwilligers van Open Monumentendag.

Wethouder Marly Klein nodigde eigenaren en bewoners van opengestelde monumenten, leden van betrokken organisaties en vrijwilligers uit op erve Groot Hennekeler aan de Bloemendaalseweg.

Deze boerderij is één van de vele prachtige historische boerderijen in het buitengebied van Nijkerk. De locatie paste perfect bij het landelijke thema van Open Monumentendag: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De regen kwam al de hele dag met bakken uit de lucht, maar in de grote schuur van de boerderij was het best gerieflijk.
Het gezelschap was gevarieerd: van de beheerder van de Nijkerkse toren tot vrijwilligers van het stoomgemaal en van gidsen van Museum Nijkerk tot organisten van het concert dat ’s middags in de Grote Kerk te beluisteren is. Na een korte toespraak door de wethouder las Bea Berends een oude sage voor. Al met al was deze sfeervolle bijeenkomst een mooie voorbode voor Open Monumentendag. En nu maar hopen dat alle regen vandaag al is gevallen.

bijdrage van Matthias Bloemendaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen