Wethouder opent school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (video)

Foto:

Wethouder Nadya Aboyaakoub heeft donderdag 14 september samen met de leerlingen Elize en Sophie de opening verricht van De Lelie op de Koningin Emmaschool. De Lelie.

De Lelie gaat uit van de stichting Educare uit Nunspeet, verzorgt onderwijs aan Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK). Met deze school in een school hoeven ouders niet meer dagelijks naar Harderwijk te reizen. De eerste groep leerlingen, de zogeheten Anjergroep, bestaat uit vier meisjes en één jongen die tussen de 4 en 8 jaar oud zijn.

Op ludieke wijze vond de opening plaats. De wethouder, die eerst de ouders sprak en emotionele verhalen aanhoorde, mocht meelopen in een optocht van de kinderen van de Koningin Emmaschool. Daarna werd de plaquette onthuld aan de muur van de school en werd een lint doorgeknipt. In de klas werden de genodigden verrast met taart die door de kinderen zelf was gebakken. De wethouder gaf op haar beurt een cadeau terug, een pakket vol met boeken over beren.

bijdrage van Kees van den Heuvel. Ely Hackmann maakte de videoreportage

Achtergrondinformatie

Begin 2016 zijn er verschillende avonden geweest met inwoners, vertegenwoordigers uit het onderwijs, zorgprofessionals met als thema ‘Nijkerk, een plek voor al onze kinderen’. Dit was een initiatief van de partijen uit de Lokale Educatieve Agenda (LEA). Er kwamen verschillende wensen en verwachtingen op tafel over het opvoeden en opgroeien van kinderen in de gemeente Nijkerk. Ook ging het over (passend) onderwijs.

En dan met name voor kinderen die functioneren op een zeer moeilijk lerend niveau (ZMLK). “Ik ben erg blij met de voortvarendheid en de wil van het onderwijsveld om een passende plek voor deze groep te realiseren in Nijkerk. Het belang van deze kinderen neemt een centrale plek in. Ook is er goed geluisterd naar de wensen van de ouders. De uitkomst is dat De Lelie nu onderwijs gaat bieden aan deze groep in het gebouw van de Koningin Emmaschool. Dit hebben we samen bereikt en daar ben ik erg trots op, geeft wethouder Nadya Aboyaakoub aan.

Onderwijs op de Koningin Emmaschool

Vanaf augustus is de groep gestart op de Koningin Emmaschool. Deze school valt onder Stichting EduCare waar ook de ZMLK-school De Lelie uit Harderwijk onder valt. Met de start van de Anjergroep is er een dependance geopend van De Lelie op de Koningin Emmaschool. De kinderen die hiervoor in aanmerking komen worden ingeschreven op De Lelie, maar volgen het onderwijs in Nijkerk. Ouders reageren heel enthousiast. “Ons signaal is zo snel opgepakt door de scholen en de gemeente. Wij zijn hier zo blij mee. Mijn kind heeft een fijne plek en het is ook nog dichtbij. En het geeft niet alleen rust voor de kinderen, maar ook voor de ouders. En wij hebben heel goed contact onderling. Wij kunnen echt bij elkaar terecht”.

Ontwikkeling van het kind staat centraal

In het ZLMK-onderwijs bepaalt het ontwikkelingsperspectief van een leerling welke leerroute die leerling volgt. “Wij starten met één groep leerlingen in de leeftijdscategorie 4 tot 8 jaar. Deze leerlingen kunnen de hogere leerroutes aan. Leerlingen met een lagere leerroute hebben namelijk een veel breder aanbod nodig dat alleen op een ZML-school wordt aangeboden”, geven Marieke Bom, directeur van de Koningin Emmaschool en Martin Boswijk, directeur van De Lelie, aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen