Kinderen regelen wijkverkeer

Foto: Mirjam van Riesen

Het project Edward wierp zijn schaduw al een paar dagen vooruit. Hoe ze dat in Nijkerk deden, trok de aandacht van omroep Gelderland, RTL nieuws en het AD.

Wijkagent Mirjam van Riessen op Facebook: “Dat was nog eens een leuke, gezellige en leerzame dag. Op pad geweest met handhavers van de gemeente Nijkerk, VVN, Wijkagent Nijkerk-Noord en Industriegebied, collega’s en, het allerbelangrijkste: de groep 8 leerlingen van de Daltonschool Corlaer en @Ichthusschool en groep 6 leerlingen van @Holk!

Dit alles voor project EDWARD waar ik eerder deze week al naar verwees. De kinderen hebben rode en groene kaarten uitgedeeld aan bestuurders, fietsers en voetgangers. Dit keer spraken niet wij maar de kinderen de verkeerdeelnemers aan. Dat had in sommige gevallen een grote impact . Want hoe confronterend is het als je als volwassene door een kind wordt aangesproken op je gedrag in het verkeer?

Gelukkig gaat al veel goed maar er valt ook nog genoeg de verbeteren: gordels dragen, snelheid verminderen, niet op je mobiel (!), stoppen voor haaientanden, niet met zijn drieën naast elkaar fietsen enz..

Iedereen bedankt voor de samenwerking! Tot volgend jaar.”, aldus Van Riesen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen