St Jansdal opent Niersteenkliniek

Foto:

HARDERWIJK – Patiënten die last hebben van nierstenen, kunnen binnen twee werkdagen voor een niersteenbehandeling terecht in de Niersteenkliniek van ziekenhuis St Jansdal. Een snelle behandeling is mogelijk omdat de kliniek beschikt over een eigen niersteenvergruizer. De kliniek is op dinsdag 15 oktober op feestelijke wijze geopend. Ook is op deze dag een eigen website gelanceerd: www.niersteenkliniek.nl.  

Wekelijks vinden er meerdere vergruizingssessies plaats, zodat de wachttijden sterk beperkt worden. Een vast team van radiologisch laboranten bedient de vergruizer. 
Nierstenen kunnen veel pijnaanvallen veroorzaken. Indien nodig verwijst de huisarts door naar de uroloog. Binnen een week kunnen patiënten al in het St Jansdal terecht voor een afspraak. De uroloog doet onderzoek en kijkt of de patiënt in aanmerking komt voor een behandeling met de niersteenvergruizer. Binnen achtenveertig uur kan de niersteenbehandeling vervolgens plaatsvinden. Deze behandeling is meestal niet pijnlijk. 
Patiënten zijn tevreden over de behandeling in de Niersteenkliniek. Zo ook de heer De Vries uit Dronten: “Uit ervaring weet ik dat nierstenen heel pijnlijk zijn. Gelukkig kon ik binnen twee dagen al terecht voor de behandeling van mijn nierstenen. Door het uitstekend en snel handelen van de uroloog en de radiologisch laboranten, was ik snel van de pijn verlost. Tijdens de behandeling werd ik op een prettige manier door de laboranten begeleid.” 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen