Coen op meerdere terreinen actief

Foto:

Stichting Coen actief heeft de afgelopen maanden adviezen over een wooncentrum gegeven. Bovendien ondersteunt de stichting de bouw van een meergeneratiehuis en er komt weer een kledinginzamelactie aan.

Arcus
Onlangs heeft een delegatie uit Arcus, ds. P.Makkai, een presbyter en de burgemeester van zijn woonplaats, een oriënterend bezoek gebracht aan Elburg om naar Nederlands voorbeeld een woonzorgcentrum in de buurt van Arcus op te zetten. We hebben hen daarin van adviezen voorzien. Tijdens deze bijeenkomst vertelde ds. Makkai dat de bus, waarmee de anders begaafden vervoerd worden van Sf.Georghe naar het Iriszcamp in Valea Crisului om daar in de kas en de tuin te gaan werken, echt aan vervanging toe is. Coen heeft toegezegd dat hij naar een andere bus mag uit kijken. 
2013-10-15-coen-actief-2
Mera
Verder zet de stichting zichs in voor de bouw van een meergeneratiehuis in Mera, vooral om er Romakinderen een kans op meer ontwikkeling te geven. 
In Mera, een dorpje dichtbij Cluj staat een verzorgingshuis, beheerd door de stichting Diakonia. Het plan is uitbreiding van dit huis met op de begane grond twee mooie ruimten, noem het lokalen voor een Roma kinderproject. Hiermee kunnen 50 kansarme Roma kinderen uit het dorp in de leeftijdsgroep van 6 t/m 14 jaar geholpen worden. Ze krijgen dagelijks naschoolse opvang en een warme maaltijd. Ook worden er bijbelvertellingen gedaan en worden onderwerpen besproken, zoals persoonlijke hygiëne, christelijke normen en waarden. Ook de ouders worden erbij betrokken, zodat ze meer kunnen gaan deelnemen aan het gemeenschapsleven. Zo is er bijvoorbeeld al een Romamoeder die in het tehuis werkzaam is. Het geheel kost € 120.000, – . Het dak zit er op, dus men kan aan de afwerking beginnen. COEN zet zich in voor een deel van het project. Concreet: het financieren van één lokaal met bijbehorende attributen. 
Kleding inzamelen
De kledinginzamelingsactie is op 9 november. In Roemenië is men heel blij als er straks weer een lading kleding gebracht wordt.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen