CDA wil mantelzorgers helpen.

Foto:

Het CDA heeft in de gemeenteraad een motie ingediend om de mantelzorgers in onze gemeente nog beter te ondersteunen.

De motie kreeg echter geen meerderheid in de raad en werd verworpen.

Cisca van Drie: “In onze gemeente zijn veel mantelzorgers. Dit zijn mensen die er niet zelf voor hebben gekozen om te zorgen voor hun medemens maar wel deze taak op zich nemen. Mantelzorg is geen keuze, het overkomt je. Voor deze mensen hebben wij veel waardering en zij worden daar waar mogelijk door de gemeente ondersteund. In de praktijk blijkt echter dat de mantelzorger soms wordt belemmerd door regelgeving of door een te zwartwit toepassing van het vastgestelde beleid.”

Om dit probleem weg te nemen heeft het CDA een motie ingediend: ‘Mantelzorgers meer ontzorgen’. Het doel was om samen met mantelzorgers, betrokken organisaties en ambtenaren de knelpunten in beeld te brengen en de kloof tussen de regels en de praktijk te overbruggen.

Het CDA heeft deze motie in de raadsvergadering van juni 2017 ingediend. Het werd spannend; 13 stemmen voor, 13 stemmen tegen. Daarom werd de motie aangehouden en in de eerstvolgende raadsvergadering wederom in stemming wordt gebracht. Tijdens de raadsvergadering van september werd opnieuw geen meerderheid behaald en is de motie verworpen.

Cisca van Drie:” Ja inderdaad heel erg spijtig, juist omdat wij ervan overtuigd zijn dat het onze mantelzorgers helpt! Door het ontlasten van de mantelzorger wordt overbelasting tegengegaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen