Cheque voor “Een Wens voor je Medemens” van de Univé

Foto:

Jacobine Krijkamp kreeg de cheque van vestigingsmanager Leendert Verduin.

De 1425 euro was het resultaat van de wedstrijd tussen de vestigingen van Univé in Nederland. met die 1425 was het Nijkerkse kantoor als tweede geëindigd. Het Nijkerkse team van Univé kon de afgelopen periode “geld verdienen” voor het goede doel.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Univé “Een Wens voor je Medemens” als goed doel gekozen uit de lijst van goede doelen, die door Univéleden was ingediend in het kader van de actie “Mijn Goede Doel Dichtbij”.

Uitgebreide reactie van Jacobine Krijkamp

“Super leuk dat ze het ‘ons’ zo gunnnen!
Om de zoveel weken, het hele jaar door, telkens weer met je (Univé) collega’s samen keihard je best doen om geld voor mooie initiatieven te verzamelen en daarnaast als sympathieke competitie van collega’s en kantoren onderling ook nog eens een extra ‘bonus’ voor jouw favoriete goede doel te kunnen halen. Dat past helemaal in de visie van Een Wens voor je Medemens.

Samen delen en elkaar oprecht wat gunnen voelt rijk. De slogan van Univé “Daar plukt u de vruchten” gaf mij precies dat goede gevoel. Ik ben echt blij verrast dat steeds meer bedrijven zien hoe het ook kan. Interesse voor de klant vanuit medewerkers van Univé om met kennis en specialisatie van zaken elk medemens het best passende advies op maat te maken getuigd van collega’s die uiteraard voor elk nieuwe afgesloten polis blij waren omdat Univé hoofdkantoor de bewuste keuze heeft gemaakt een percentage van de ‘winst’ te gaan delen met goede doelen is prachtig!

Duurzaam investeren door ‘een stukje geld’ weer terug te laten vloeien naar goede doelen die op vrijwilligers basis daardoor haar medemens weer kan helpen, of in het geval van EWVJM met dit mooie bedrag weer zeker weten voor heel veel medemensen jong & ouder een positief verschil mag maken en kinderen in het zonnetje kan gaan zetten.

Samen een positief verschil kunnen maken op deze manier…. is wat steeds meer bedrijven inzetten

Het gaf mij echt een trots en fijn gevoel om vanmiddag te zien en te ervaren hoe bij Univé een klant pas een goede klant is, wanneer deze niet de duurste polis heeft afgesloten maar als medemens hartelijk wordt ontvangen wordt en met tevreden de deur uitgaat met het beste advies op maat.
Ik vond het heel bijzonder en heerlijk om te zien….yes – zie je wel – zo kan het ook! Natuurlijk kan het!…de wereld om ons heen een stukje mooier maken. Je moet er alleen niet over praten, je moet er gewoon mee beginnen en doen.

Bevrijdend en motiverend was het om vandaag deze teamspirit bij Univé mee te maken

Net voordat ik vanmiddag (na het ontvangen van de cheque voor wensen) nog even langs wat medewerkers hun bureau liep om ze gedag te zeggen voor ik weer naar huis wou rijden, was ik spontaan getuige van nog een huldiging, die een onbetaalbaar is. Niet omdat de prachtige grote bos bloemen die deze collega kreeg nu per sé zo bijzonder waren.

Maar de reden wel! Vandaag werkte zij precies 25 jaar bij Univé.

Ik zou, wanneer iemand mij gisteren had gevraagd of ik mij kan voorstellen om 25 jaar voor het zelfde bedrijf te werken, deze vraag absoluut met nee never nooit niet hebben beantwoord!
Gillend ‘gek’ zou ik er van worden. Maar hoe deze collega’s met elkaar omgaan! Dat voelde als een warm bad waar ik stiekem ‘vroeger’ denk ik ook best heel graag in had willen zitten.

Meelopen

De medewerkers van Univé gaven ook aan graag eens met ons vrijwilligerspromotieteam mee op pad te willen gaan. Dat is natuurlijk helemaal fijn!
Om met eigen ogen te zien wat wensrealisatie’s aan impact hebben en hoe bijzonder het is om voor bijvoorbeeld voor een ernstig ziek kindje, één dag, zelfs al is het maar voor heel even toch een klein beetje een positief verschil te hebben kunnen/mogen maken?
Dan is het ook beter te begrijpen waarom het team van ewvjm belangeloos en soms dag en nacht werkt aan zo’n wens. Elke minuut, elk uur, elke dag, week, en maand van inzet en voorbereiding voelt namelijk helemaal niet als belangeloze inzet. Sterker nog wanneer je dan zo’n kindje van oor tot oor ziet stralen en genieten op de dag dat zijn/haar wens in vervullin gaat…./dan weet je het was elke minuut bloed zweet tranen en inzet zo keihard waard.
Vooral wanneer je je beseft dat deze ene dag, de bijna laatste is van hun veel te jonge leven!”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen