Joop van Ruler kandidaat-lijsttrekker voor het CDA

Foto: Arjen Gerritsma

Het bestuur van de CDA-afdeling Nijkerk-Hoevelaken draagt Joop van Ruler voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Hij is sinds 2014 voorzitter van de CDA-fractie in de Nijkerkse gemeenteraad.

Bestuursvoorzitter Nienke Overvliet licht toe: “Wij kennen Joop als een gedegen en gedreven bestuurder met veel kennis van de lokale politiek en de gemeentelijk organisatie.
Hij is al vele jaren politiek betrokken, niet alleen als raadslid, maar ook als bestuurder en voorzitter van de lokale CDA-afdeling. Daarnaast was hij actief in het regionale en provinciale CDA-bestuur. Daardoor kent hij veel mensen zowel binnen als buiten Nijkerk.”

Ze gaat verder: “Bijna vier jaar is hij nu fractievoorzitter. In deze periode kwam het CDA onverwachts in de oppositie terecht. Onder zijn bekwame leiding ging de fractie eensgezind en positief verder, maar wel altijd kritisch op de inhoud. Daarnaast heeft Joop een echt CDA-hart, zodat het bestuur van mening dat hij de juiste man is voor het lijsttrekkerschap bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.” Op woensdag 13 december wordt een ledenvergadering gehouden, waarin de CDA-leden een besluit nemen over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst.”

Joop van Ruler is blij met de voordracht door het CDA-bestuur. Van Ruler: “Ik ga graag de uitdaging aan om als volksvertegenwoordiger de gevoelens van onze inwoners te vertolken. Daarbij hanteer ik het christendemocratische gedachtegoed als uitgangspunt. Als CDA hebben wij het bestuur van de gemeente altijd kritisch gevolgd en dat zullen wij blijven doen, want dat is de rol die je als raadslid hebt. Wat goed is steunen wij, wat niet goed is proberen wij te corrigeren. Daar hebben onze inwoners recht op, daar doen wij het allemaal voor.

 

Dossier: Verkiezingen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen