Leerlingen Accent doen praktijkervaring op bij Woningstichting Nijkerk

Foto:

Woningstichting Nijkerk (WSN) en Accent Praktijkonderwijs startten woensdag 25 oktober een nieuwe samenwerking.

Daarbij nemen leerlingen uit het derde en vierde jaar de woningstichting een paar tijdrovende klussen uit handen en leren zij hoe het is om voor een opdrachtgever te werken. De leerlingen ontvingen vanochtend uit handen van Jan Beeuwkes, senior medewerker leefbaarheid bij WSN, de sleutel van de dienstruimtes van WSN, waarna zij met hun bus met aanhanger aan de slag gingen.

Hoe laat je jongeren uit het praktijkonderwijs de verbinding maken met de praktijk? WSN levert daar graag een bijdrage aan. Zo kon de samenwerking worden gestart waarbij Accent Praktijkonderwijs de leerlingen levert en WSN zorgt voor de werkzaamheden. Voor WSN en Accent een mooie manier om samen invulling te geven aan sociaal maatschappelijk ondernemen.

Jan Beeuwkes licht toe: “Onze beheerders treffen her en der spullen aan in de gebouwen die zij tijdelijk opslaan in hun dienstruimte. Deze spullen stapelen zich op en moeten regelmatig worden afgevoerd. Daarvoor moeten we technische mensen inroosteren die met een aanhanger langs alle dienstruimtes gaan. Het gaat om grof afval dat gescheiden moet worden aangeboden bij de gemeente. Daar ben je zo een dag mee kwijt.”
Vanochtend ontvingen de leerlingen de sleutel van de dienstruimtes, waarna zij, onder leiding van leerlingbegeleider van Accent André Schouwenaar, aan de slag gingen voor WSN. Jan Beeuwkes: “We starten met deze werkzaamheden, maar er is ruimte om dit in de toekomst uit te breiden met andere klussen.”

WSN is met meer organisaties in gesprek om een vergelijkbare samenwerking te starten, waarbij jongeren en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om structureel werkervaring op te doen. Zo praat WSN met ’s Heeren Loo over een samenwerking waarbij cliënten van die organisatie het groen in de wijken onderhouden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen