CDA bezoekt TIP College

Foto:

Onlangs hebben een aantal fractieleden van het CDA een bezoek gebracht aan het TIP College aan de Ampèrestraat.

Het TIP College biedt sinds januari 2016 inburgeringscursussen aan voor asielmigranten in Putten en Nijkerk. Nieuwe statushouders die in Nijkerk komen wonen zijn verplicht om binnen drie jaar inburgeringsexamen te doen. Het TIP college biedt een leeromgeving aan met als doel dat asielmigranten zelfstandig kunnen functioneren in de Nederlandse maatschappij. TIP is een afkorting van de woorden Taal, Integratie en Participatie.

Het CDA werd hartelijk welkom geheten door een aantal docenten. De les was net afgelopen dus ze kregen zelfs de kans om een aantal cursisten te spreken. Judith Overvliet: ”Het vluchtelingenvraagstuk is zeer complex. Voor diegenen die hier wonen is het belangrijk dat zij uit het isolement komen en een plek krijgen in de samenleving.”

Trudy Doornhof: “Het is mooi om te zien dat het TIP college de aandacht vestigt op deze drie kernwoorden. Om zelfstandig te kunnen functioneren in de maatschappij moet je de taal beheersen. Daarnaast is het belangrijk dat je de samenleving leert te begrijpen en een netwerk opbouwt. Zodat je vervolgens actief mee kunt doen en je zelfstandig in je levensonderhoud kunt voorzien.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden