Lustrumjaar Nijkerks Welvaren is begonnen

Foto:

Het Nijkerks zeemanskoor “Nijkerks Welvaren” is vanaf september begonnen met het eerste lustrumjaar.

Het oergezellige koor is opgericht in september 2013, telt ondertussen 45 enthousiaste zangers, 8 muzikanten, een dirigent, een reserve dirigent en een vaste crew voor de nodige ondersteuning.

Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit liedjes die te maken hebben met water, in de ruimste zin van het woord. Over het algemeen mooie en leuke Nederlandse zeemansliederen, waarmee bij de optredens volop meegezongen en gedeind kan worden. Maar er zijn ook Engelse en Duitse liedjes voorhanden.

Het zeemanskoor is geen shantykoor, alhoewel er wel een paar echte Shantyliedjes in het repertoire voorkomen. Het koor staat dus voor gezelligheid met een lach en een traan.

De bedoeling van het koor is om het 5 jarig bestaan uitbundig te vieren, op een wijze waar heel Nijkerk van kan meegenieten. Op welke wijze, wordt uiteraard te zijner tijd bekend gemaakt.

Geluidstechnici

Toch heeft het zeemanskoor nog een wens. Nijkerks Welvaren beschikt namelijk over een uitstekende en moderne geluidsinstallatie, die tijdens de optredens bedient moet worden. Het koor heeft daar uiteraard de mensen voor, maar vanwege optredens het hele jaar door, kan het gebeuren dat de geluidsmensen niet aanwezig kunnen zijn. Daarom een oproep aan mensen die het leuk zouden vinden om als geluidsman het koor te helpen. Op deze manier hoopt het koor een team geluidsmensen bij elkaar te krijgen, die om beurten het geluid bedienen. Deze mensen worden uiteraard eerst wegwijs gemaakt in het bedienen. Heeft u interesse? Bel dan even met Jos Smeulders, 033-245 84 04 of 06-38 39 83 06.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen