Nieuw zwerfboekstation basisschool De Hoeksteen

Foto:

Dinsdagochtend is bij basisschool De Hoeksteen opnieuw een Kinderzwerfboekstation onthuld.

Rond het middaguur verwijderden Syb en David Jan van groep 7 de rode doeken van het bouwwerk en werd het zwerfboekstation onthuld. Eigenlijk zou de opening gepaard gaan met een domino-spel met boeken, maar daarvoor was het net iets te nat. De kast is rijk gevuld met boeken die door andere kinderen mogen worden uitgeleend.

De Kinderzwerfboekstations die er nu al staan in de gemeente (bij De Hoeve in Hoevelaken, bij de Van Rootselaarschool in Nijkerkerveen, bij de Emmaschool, Oranje Nassauschool en bij het Baken in Nijkerk, bij winkelcentrum Paasbos en op het gemeentehuis) worden veel gebruikt. Regelmatig is het nodig dat er nieuwe boeken in de kasten komen. De ambassadeurs van de Kinderzwerfboekstations doen daar hun best voor, maar natuurlijk is het ook fijn als mensen thuis misschien nog boeken hebben staan die uit ’zwerven’ mogen, dat ze die bij een van de zwerfboekstations brengen.

Nieuwe stations

Er komen nog nieuwe Kinderzwerfboekstations. Er zijn al enkele locaties die zich daarvoor hebben aangemeld, zoals een winkelcentrum en een sportcentrum. Hou Facebook en nijkerk.nieuws.nl in de gaten om te weten wanneer en waar ze in gebruik genomen worden!

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen