IJsbaan ook op zondagmiddag open

Foto:

Het grote ijsbaanevenement Nijkerk on Ice (7 december 2017 tot en met 6 januari 2018) staat weer in de startblokken.

Er is dinsdagavond 31 oktober afgetrapt met een bijeenkomst voor vrijwilligers, waarbij een ieder zich kon inschrijven om zijn hand- en spandiensten aan te bieden. Ook is het programma globaal bekend gemaakt van de zevende editie. Veel gaat er niet veranderen.

Nieuw is wel dat de ijsbaan vier zondagmiddagen geopend zal zijn. Vorig jaar was nog sprake van een gedoogbeleid, maar daarvoor is nu formeel medewerking verleend door de gemeente Nijkerk.

Het horecagebeuren zal dit jaar worden verzorgd door café Old Niekark en Holland Events. De terrassen zijn teruggebracht naar de situatie van twee jaar geleden, met alleen een binnenterras. Omdat het een Olympisch jaar is, zullen er diverse clinics zijn van de KNSB. Getracht wordt een aantal bekende schaatsers naar Nijkerk te halen. Ook wordt tijdens Nijkerk on Ice een Nijkerks team klaargestoomd, dat 3 februari 2018 in Amsterdam de landelijke strijd moet aangaan met andere schaatsteams. Een speciale vlogger houdt de verrichtingen van dat team bij. Daarnaast is er weer een curlingcompetitie en komt een chipsfabrikant langs met icebikes. De editie van vorig jaar wist 12.000 schaatsers naar het Nijkerkse Plein te trekken en 30.000 bezoekers.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen