Kennis maken met de scooter

Foto:

Scooters en brommers zijn in de meest coole uitvoeringen te koop. Een mooi bezit dus, zo’n ding en je kunt je ook nog eens lekker snel verplaatsen.

Dat vinden de mensen van het ZAT Projectenbureaua, die het scooterevent op Accent Praktijkonderwijs donderdagmorgen organiseerden. Maar de leerlingen waren niet heel erg enthousiast. Desondanks stapten ze op de scooter

Het was in ieder geval goed om te weten wat er allemaal komt kijken als je veilig met een scooter of brommer in het verkeer wilt deelnemen.
Scooters en brommers vormen samen één procent van al het wegverkeer in Nederland. Dat is dus niet zo heel erg veel. Helaas zorgt het scooter- en brommerverkeer voor tien procent van alle verkeersdoden. Het is dus helemaal niet zo gek dat de overheid streng toezicht houdt op de naleving van de regels die gelden voor berijders van scooters en brommers.

50cc Scooterschoolevents

Dat bestaat uit een aantal interactieve lessen met diverse praktijkonderdelen, die je als (toekomstig) scooter- en brommerrijder informatie verschaft over de belangrijkste regels om veilig en verantwoord aan het verkeer te kunnen deelnemen. Daarnaast wordt informatie gegeven over risicovol en asociaal rijgedrag, persoonlijke veiligheid en het verbeteren van de rijstijl. Dit onder het motto: “Safety4all”

Meer op Nijkerk.nieuws.nl

A post shared by nijkerk.nieuws.nl (@nijkerknieuwsnl) on

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen