Wie lust er een bordje melkmoes, of een lokaal wijntje?

Foto:

Melkmoes proeven of producten van alleen maar Nijkerkse voedselproducenten?

Dat kon zaterdagmiddag 4 november in Museum Nijkerk waar een proeverij werd gehouden. Oude en nieuwe gerechten kwamen bij elkaar in het project ‘Gelderse Smaken’. Nijkerkers afkomstig uit allerlei windstreken maken gerechten van vroeger en nu, zoals melkmoes, advocaat en hapjes uit Eritrea.

Ook waren er lekkernijen van Nijkerkse bedrijven als Arla Foods, Bieze Food Group en Festivaldi. Gelijktijdig konden bezoekers de nieuwe expositie ‘Verandering van spijs doet eten’ bekijken, over de historie van voeding en gerechten.

U kunt blijven proeven, want 23 november  houdt Raymond Rijs van wijngaard Aan de Breede Beek een lezing in Museum Nijkerk aan de Venestraat 16.

Binnen het project ‘Gelderse Smaken’ vertelt hij smakelijk over de productie van wijn in Nijkerk. Raymond Rijs is vrijwilliger op de wijngaard in Slichtenhorst en zal bezoekers ook een aantal wijnen laten proeven. Na de start in 2003 heeft de wijngaard inmiddels al veel uitstekende wijnen voortgebracht, die zelfs internationaal in de prijzen vielen.

Kaartjes voor de lezing met proeverij á € 10,00 p.p. zijn te verkrijgen bij Museum Nijkerk (aan de balie of via [email protected]). De lezing begint om 19.30 uur. Het museum is open vanaf 19.00 uur, deelnemers kunnen dan ook de nieuwe expositie ‘Verandering van spijs doet eten’ bekijken.

bijdragen van Kees van den Heuvel en Saskia van den Berg

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen