Duurzaamheidslening voor energiebesparing

Foto:

Vanaf 1 januari 2018 is er voor particuliere woningbezitters in de gemeente Nijkerk een duurzaamheidslening mogelijk.

Hiermee kan men energiebesparende maatregelen in en aan de woning financieren. Ook een investering in Nijkerkse collectieve of coöperatieve energieopwekking is een optie.

De gemeenteraad van Nijkerk heeft al een miljoen euro beschikbaar gesteld om deze lening mogelijk te maken. Het college stelt de raad nu voor om de bijbehorende verordening vast te stellen. Een aanvraag voor de Duurzaamheidslening wordt dan mogelijk vanaf 1 januari 2018. Dat kan via een formulier op de website van de gemeente. De gemeente beoordeelt uw aanvraag inhoudelijk. De financiële beoordeling wordt gedaan door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

De duurzaamheidslening is een zogenaamd revolverend fonds. Hiermee komt het uitgeleende geld weer terug zodat het opnieuw beschikbaar komt voor nieuwe leningen. De voorwaarden voor de Duurzaamheidslening zijn momenteel erg gunstig. Zo is de huidige rente slechts 1,6%.

CO2-neutraal

De gemeente Nijkerk heeft de ambitie om in 2035 CO2-neutraal te zijn. Uit onderzoek blijkt dat ruim een kwart van het energieverbruik binnen de gemeente voor rekening komt van woningen. Het energiezuinig maken van de woningvoorraad is daarom een belangrijke doelstelling.
De duurzaamheidslening kan ook gebruikt worden voor deelname aan bijvoorbeeld projecten van energiecoöperatie Zon op Nijkerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen