In elke wijk 1 AED, daar redt je mensenlevens mee

Een deel van het bestuur
Een deel van het bestuur
Foto:

AED stichting Nijkerk Hoevelaken wil eigenlijk, dat in een straal van 300 meter in alle wijken op een openbare plek AED’s komen te hangen.

Automatische Externe Defilibrators redden levens, omdat mensen met een hartstilstand dan heel snel geholpen kunnen worden. Juist die eerste minuten zijn letterlijk van levensbelang en zo snel kan een ambulance onmogelijk ter plekke zijn. Binnen 5 minuten kan burgerhulpverlening in 70% van de gevallen hulp verlenen.

Rond 5300 mensen sterven in Nederland jaarlijks aan een hartstilstand. In Nijkerk is sprake van rond de 80 meldingen per jaar en het overgrote deel speelt zich thuis af.

Daarom wil de stichting om te beginnen ten minste in iedere wijk één AED ophangen. Een set (AED plus kast) kost rond de 2500 euro en dat komt er op neer, dat ongeveer 100.000 euro nodig is vor de aanschaf van de AED’s. Daar komen jaarlijks nog de onderhoudskosten bij. De financiering moet van sponsoren komen en van acties zoals bij Specsavers. Bovendien liggen een aantal AED’s binnen, die zouden beter buiten opgehangen kunnen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen