Aeres VMBO Nijkerk haalt alles uit de kast voor het milieu

05 sep 2023, 14:54 Nieuws
2022 10 10 aeres ecoschools 12
Dit jaar doen de kinderen van Aeres aan de Luxoolseweg mee met de jaarlijkse inzamelingsactie voor afgedankte, kleine elektrische apparaten van Wecycle.
En dat is nodig want er liggen miljoenen apparaten in kasten en laatjes die nooit (meer) gebruikt worden. De kinderen vragen daarom aan iedereen in de gemeente om ze uit de kast te halen, zodat ze gerecycled kunnen worden of een tweede leven kunnen krijgen. In ruil voor de ingezamelde apparaten krijgt de school een leuke beloning, een mooi certificaat en worden de apparaten weer nieuwe grondstoffen.
Met behulp van een speciale schoolkrant ontdekken de kinderen dat er niet alleen veel apparaten in kasten liggen, maar dat er ook veel spullen zijn die misschien niet op een apparaat lijken, maar het wel zijn. Denk aan een verjaardagskaart met muziekje of een speelgoedbeer die praat. Ook deze apparaten moeten gewecycled worden! Wecyclen betekent dat je ze gaat verkopen, weggeven, repareren of inleveren voor recycling. Het is het duurzame alternatief voor weggooien. Op deze manier leren kinderen veel over alle apparaten in hun eigen omgeving en hoe ze hier samen op een duurzame manier mee om kunnen gaan.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden.
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]