Bibliothecaris Meta Dekker na 43 jaar met pensioen

jun 25 , 11:44 Nieuws
2024 06 25 meta dekker
Donderdag 27 juni aanstaande neemt Meta Dekker, (jeugd)bibliothecaris en medewerker van de bibliotheek in Nijkerk) afscheid.
Na een dienstverband van 43 jaar gaat ze met pensieon
Op donderdag 27 juni vanaf 14.00 tot 17.00 uur organiseert de bibliotheek daarom een speciale inloopmiddag voor (oud-)collega’s, vrijwilligers, relaties en iedereen die de afgelopen jaren met Meta heeft gewerkt en haar persoonlijk gedag wil zeggen. De inloop is vrij.

Over Meta Dekker

Dekker kwam in 1981 in dienst van de bibliotheek, destijds de Provinciale Bibliotheekcentrale Gelderland (PBCG). Gedurende haar loopbaan heeft Meta verschillende taken en verantwoordelijkheden binnen de bibliotheek gehad. Ze was baliemedewerker en medewerker
Klantenservice/Informatiebalie. Ze heeft voor veel volwassenen en kinderen het ‘juiste’ boek gevonden.
Ook organiseerde zij activiteiten voor de jeugd, zoals groepsbezoeken in de bibliotheek en voorstellingen tijdens de Kinderboekenweek. Zij verzorgde onder meer de coördinatie van de Peuterochtend en het Mamacafé in samenwerking met Speelotheek Pinoccio.
De laatste jaren was Meta Dekker vanuit het DigiTaalhuis onder andere verantwoordelijk voor de Voorleesexpress en de Taalhuisexpress. In die rol begeleidde zij vrijwilligers, die op hun beurt gezinnen helpen met de Nederlandse taal door voor te lezen bij de kinderen thuis en door in de bibliotheek actief met lezen, taal en taalspelletjes aan de slag te gaan. Sinds 2022 was Meta daarnaast het eerste aanspreekpunt
voor de vrijwilligers die de bijeenkomsten voor de Oekraïense deelnemers in de Vredeskerk begeleidden.
Voor veel kinderen en gezinnen die (beter) Nederlands wilden leren, was Meta Dekker jarenlang hét gezicht van de bibliotheek. Zij heeft vele generaties geholpen zich de Nederlandse taal eigen te maken, om zo beter te integreren in de Nijkerkse samenleving.
Na haar pensioendatum wil Meta zich als vrijwilliger voor de bibliotheek blijven inzetten om nieuwkomers te ondersteunen.
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]