Bruidspaar gefeliciteerd door Burgemeester Renkema

05 sep , 14:10 Nieuws
2024 09 05 bruidspaar
Donderdagmiddag 6 september kwam burgemeester Renkema met een grote bos bloemen naar het echtpaar Zweers. Hij kwam het feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Het verhaal van het echtpaar

"Hoewel we beiden in Zwolle werkten en woonden, trouwden we in 1964 toch in Rotterdam.
Onze eerste (in)woonruimte bestond uit 2 kleine kamertjes in Zwollerkerspel. Voor de “verwarming” gebruikten we een elektrisch kacheltje en we kookten op butagas. Daarna verhuisden we naar een nieuwe flat, de eerste flat met centrale verwarming in Zwolle, waaronze drie kinderen zijn geboren.
Inmiddels zijn onze kinderen getrouwd en hebben we 9 kleinkinderen, die (met hun ouders) in Amersfoort, Nijkerk en Arnhem wonen.
Van medio 1981 tot eind 2009 hebben we in Amersfoort gewoond, en nu wonen we ongeveer één jaar in Nijkerk. Daarvoor zijn we in 1972 van Zwolle naar Arnhem verhuisd, waar we een kleine 10 jaar hebben gewoond.
Nadat de “stofwolken” van de verhuizing een beetje zijn opgetrokken, zijn we nu bezig ons in Nijkerk “in te werken”, zowel in de stad als in de gemeente van West. Tot nu toe bevalt ons dat goed en we zijn heel prettig en warm in de gemeente ontvangen.
Kortom: we voelen ons hier al aardig thuis en dat voelt fijn.
Als belangrijkste weten we dat de Here steeds ons leven in alle facetten heeft geleid en zo kijken we ook naar de toekomst.
Lien
“Ik ben in Rotterdam-Delfshaven geboren en heb mijn witte kruis (zo heette dat toen) in Rotterdam gehaald, en aansluitend mijn kraamaantekening in een particuliere kliniek in Scheveningen. Daarna heb ik drie jaar op de polikliniek gewerkt in Zwolle.
Evangelisatie heeft altijd mijn hart gehad en op verschillende terreinen heb ik daarin meegedraaid. Het meest intensieve is geweest als bestuurslid en tegelijk landelijk coördinator van de Stichting Werkgroep Bijbelcursus. Dat vergde gemiddeld toch zo’n 20 uur in de week.”.
Willy
“Ik ben in Zwolle geboren en heb o.a. 10 jaar bij Akzo in Arnhem gewerkt als informaticus. Daarna ben ik gaan werken bij DHV, een Raadgevend Ingenieursbureau in Amersfoort. Eerst als hoofd Personeelszaken bij één van de werkmaatschappijen en later was ik verantwoordelijk voor het arbeidsvoorwaardenbeleid voor de hele onderneming.
Naast mijn werk heb ik ook veel tijd besteed aan bestuurlijke functies in politiek, kerkenraad en onderwijs, zowel in Arnhem als in Amersfoort. Sedert oktober 2001 ben ik met pensioen.”
Onze vakanties brengen wij samen al meer dan 40 jaar kamperend door: eerst met een klein tentje en via een bungalowtent en een vouwwagen, trekken we nu al jaren rond met een caravan.
Fietsen (tandem) en wandelen zijn onze favoriete sporten en de tijdsbesteding in de vakanties is ongeveer een kwart cultuur en driekwart natuur."