Consumenten zijn loyaal aan lokale winkeliers

16 nov 2023, 21:01 Nieuws
2023 11 16 ek retail hubo
Uit onderzoek van EK Retail (in Hoevelaken) blijkt dat 65 procent van de ondervraagden de aanwezigheid van lokale winkels belangrijk vindt voor de identiteit en het karakter van hun woonomgeving.
Vooral in zuid- en oost-Nederland is die waardering groot.

Lokale winkeliers populair

Consumenten geven verschillende redenen waarom ze lokaal winkelen. Een belangrijke reden is de persoonlijke service. Lokale winkeliers kennen hun klanten vaak persoonlijk en kunnen daardoor goed advies geven. Ze zijn ook vaak bereid om een stapje extra te zetten om hun klanten te helpen.
Een andere belangrijke reden is duurzaamheid. Consumenten vinden het belangrijk om te weten waar hun producten vandaan komen en hoe ze zijn gemaakt. Lokale winkels kunnen hierin vaak beter voorzien dan landelijke ketens.
Tot slot vinden consumenten het belangrijk om de lokale economie te ondersteunen. Door lokaal te winkelen, geven ze hun geld uit aan ondernemers in hun eigen buurt. Dit zorgt voor werkgelegenheid en een bruisende leefomgeving.
2023 11 16 ek retail boekenwinkel libris1

Cijfers uit onderzoek

65% van de ondervraagden vindt de aanwezigheid van lokale winkels belangrijk voor de identiteit en het karakter van hun woonomgeving.
40% van de ondervraagden doet regelmatig aankopen bij lokale winkeliers.
75% van de ondervraagden beschouwt lokaal winkelen als een duurzame vorm van winkelen.
Lokale winkeliers zijn dus populair bij consumenten. Ze worden gewaardeerd om hun persoonlijke service, duurzaamheid en bijdrage aan de leefbaarheid. Lokale winkeliers kunnen deze populariteit behouden door deze punten te blijven versterken, aldus EK Retail.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden.
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]