Daltonschool Corlaer zorgt voor kunst in de Bibliotheek

09 jul , 10:56 Nieuws
2024 07 09 daltonschool corlaer in bibliotheek 2
De leerlingen van groep 6 van Daltonschool Corlaer hebben de afgelopen periode extra veel boeken gelezen.
Dat gebeurde op initiatief van de groepsleerkracht, die graag wilde dat haar leerlingen verschillende soorten boeken leerden kennen.
Samen met de bibliotheek werden er schrijvers en boekensoorten gekozen die meer aandacht verdienen. Van speciaal samengestelde boekencollecties die op school zijn gebracht, hebben de leerlingen gretig gebruik gemaakt.
Deze veellezers gingen daarna de uitdaging aan om iets creatiefs over het mooiste, leukste of grappigste boek wat ze dit jaar gelezen hebben te maken.
De resultaten daarvan zijn de hele zomervakantie te zien als expositie in de Bibliotheek van Nijkerk.
2024 07 09 daltonschool corlaer in bibliotheek 1
Op dinsdagochtend 9 juli mochten de leerlingen hun tentoonstelling feestelijk openen in samenwerking met de leesconsulent van de bibliotheek.
Een aantal leerlingen vertelden over wat ze gemaakt hebben en wat ze van de gelezen boeken vonden.
Als je de kunstwerken bekijkt, valt op dat veel kinderen onder de indruk waren van de klassieker ‘Achtste groepers huilen niet’ van Jacques Vriens én van Gouden Griffelwinnaar ‘Gozert’ van Pieter Koolwijk.
Iedereen die zelf wil bekijken wat voor moois de groep 6 leerlingen van Daltonschool Corlaer gemaakt hebben is van harte welkom om de tentoonstelling in de Bibliotheek te bezoeken deze zomervakantie op de 1e verdieping