De Eijkman kliniek is officieel open

jun 15 , 17:12 Nieuws
2024 06 15 eijkman kliniek 03
Burgemeester Renkema verrichtte de openingshandeling van de kliniek aan de Van Siburgstraat.
2024 06 15 eijkman kliniek 07
Voor het zover was bleek, dat Nijkerk strategisch was gekozen: tussen Harderwijk en Amersfoort. Ook de naam was niet toevallig, want in Nijkerk woonde de beroemde medicus Eijkman. De gekozen naam was het resultaat van een zoektocht, waarin "tandentrekhut" al snel was afgevallen
2024 06 15 eijkman kliniek 11
Burgemeester Renkema noemde een paar andere vooraanstaande Nijkerkers uit het verleden, waaronder dominee Van Siburg. Hij had ook een paar spreekwoorden opgezocht, waarin het woord tand voorkomt. De meest opvallende vond hij: "Die de minste tanden hebben, kauwen het meest" (=de domste mensen voeren gewoonlijk het hoogste woord).
En daarna werd het lint gezamenlijk doorgeknipt.
2024 06 15 eijkman kliniek 12
Mondhygiënistenpraktijk Nijkerk en Zeewolde, eerder gevestigd op de Kostverloren heeft haar praktijk verplaatst naar de tweede verdieping in de kliniek.
2024 06 15 eijkman kliniek 02
In de fotoserie meer foto's van het interieur van de kliniek.

Over de Eijkman kliniek

De Eijkman Kliniek is een initiatief van de kaakchirurgen uit het Meander Medisch Centrum en St Jansdal Ziekenhuis.
Alle kaakchirurgen hebben verschillende expertisegebieden en werken zo samen dat ze, zonder wachttijden, de beste zorg kunnen leveren. De behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering.

Over Eijkman, de medicus

2024 06 15 eijkman kliniek 01
Christiaan Eijkman is een beroemd geworden medicus. Hij wordt in 1858 geboren in Nijkerk, in de voormalige Franse school (Venestraat 37). Zijn vader is van 1850 tot 1861 hoofd van deze school.
Eijkman studeert in 1883 cum laude af als arts in Amsterdam. In Nederlands-Indië ontdekt hij de oorzaak van de tropische ziekte beriberi: een tekort aan een onontbeerlijke stof die voorkomt in de vliesjes van ongepelde rijst. Deze stof wordt later vitamine B1 genoemd. ( bron: mijngelderland.n l)
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]