Gelderse WaardeRing voor Aeresdocent Mark Reurink

12 okt , 13:35 Nieuws
2024 10 12 mark reurink aeres 2
Docent Mark Reurink van Aeres, melkveehouder Gerdien Keuper en Jaap Fris brachten het afgelopen jaar inwoners en boeren in Gelderland een stukje dichter bij elkaar.
Ze kregen daarom donderdagavond tijdens het voedselmakersgala in Arnhem de WaardeRing uitgereikt door gedeputeerde Harold Zoet.

Mark Reurink

Mark Reurink links op de foto
Mark Reurink ontvangt de WaardeRing in de categorie educatie. Reurink geeft les op het Aeres college. Elk jaar doet hij een bijzonder project over voeding met zijn leerlingen. Juryvoorzitter Karolien Hupkes: “Hij neemt jongeren mee in anders denken over landbouw, voeding en voedselbereiding en bereidt ze voor op de toekomst. Hij is een geweldige docent en een voedselveranderaar.”

Gelderse WaardeRing

De Gelderse WaardeRing is een onderscheiding voor mensen die zich bijzonder inzetten om burgers en boeren dichter bij elkaar te brengen. Er werden zo'n 50 mensen genomineerd in 3 categorieën: educatie, extensivering en innovatie. Genomineerden varieerden van landbouwers tot leraren en van gepensioneerde wetenschappers tot betrokken inwoners. Een overzicht van alle genomineerden is terug te vinden op de website van de provincie Gelderland.