Henk Karelsen zit al een halve eeuw op de motor

21 okt , 18:01 Nieuws
2019 05 21 henk karelsen stimon
En het verveelt hem nog steeds niet!
Deze maand is het 50 jaar geleden dat Henk Karelsen, voorzitter van motororganisatie Stimon, voor het eerst op een motor stapte.
2024 10 05 stimon
Dat hij kort na deze kennismaking ook organisatorisch in het motorrijderswereldje terechtkwam, is bekend. Wie in Nijkerk Stimon zegt, zegt in één adem Henk Karelsen. Hij begon zijn bestuurlijke carrière echter bij MC Volgas, richtte in 1980 de VMTC op en was vervolgens in juli 1997 de initiatiefnemer en oprichter van de Stimon. Dit alles natuurlijk samen met een aantal andere motorrijders.

Koninklijke onderscheiding

Aangezien hij daarnaast ook jarenlang secretaris was van de deurwaardersvakbond en sinds 2001 nog steeds kerkvrijwilliger is bij verpleegtehuis de Pol, was dit aanleiding om hem te verrassen met een koninklijke onderscheiding. Die werd bij hem in juli 2007 opgespeld door burgemeester Renkema.

Evenementen begeleiden

De Stimon organiseert niet alleen ritten en evenementen voor de aangesloten motorrijders, andere Nijkerkse clubs doen ook regelmatig een verzoek om medewerking. Jarenlang werd medewerking verleend bij de Arkervaartloop, vanaf het begin zijn motorrijders van de Stimon actief bij de Halve marathon van Nijkerk. Ook op 05 april 2025 zijn ze weer van de partij, dat is nu al geregeld. De eerstvolgende rit voor motorrijders is al op 27 oktober. Alle details daarvan zijn te lezen via www.stimon.nl