Het eerste burgemeestersontbijt in de nieuwe raadszaal

10 okt , 11:22 Nieuws
2024 10 10 burrgemeestersontbijt 1
Op donderdagochtend 10 oktober om 08.30 uur brachten meerdere basisschoolleerlingen een bezoek aan het gemeentehuis aan de Van 't Hoffstraat.
De leerlingen van basisschool Kindcentrum De Spreng mochten daar ontbijten met burgemeester Renkema.
Het Burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een klas kinderen samen met de burgemeester een gezond ontbijt nuttigt in het gemeentehuis. Deze week doen ongeveer 245 gemeenten in heel Nederland mee aan dit evenement, waaronder ook dus Nijkerk.
Tijdens het ontbijt kregen de leerlingen de kans om vragen te stellen aan de burgemeester. De kinderen wilden onder andere weten of de burgemeester vanmorgen al ontbeten had. Dit bleek niet het geval, omdat hij het te druk had. Er was ook een jongen die benieuwd was of de burgemeester voor Ajax of PSV was. De burgemeester vertelde dat hij als kind bij FC Twente had gevoetbald. Uiteindelijk koos hij dus voor FC Twente. Ook vertelde de burgemeester dat zijn hobby sporten is.
Voor burgemeesters in het hele land biedt het Burgemeestersontbijt een mooie gelegenheid om in contact te komen met de jonge generatie en te luisteren naar hun ideeën en behoeften. De kinderen ontbeten met een pakket dat voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Tijdens het Burgemeestersontbijt wordt ook aandacht besteed aan het belang van een gezond ontbijt. Niet voor alle kinderen is een ontbijt vanzelfsprekend, wat door verschillende oorzaken kan komen. Toch is een goed ontbijt van groot belang voor kinderen. Uit onderzoek blijkt dat een gezond ontbijt bijdraagt aan een betere concentratie en prestaties, wat ook een positief effect kan hebben op hun resultaten op school.