INGEZONDEN BRIEF: reactie op ingezonden brief Jan van den Brink

30 apr 2023, 21:40 Nieuws
2022 05 18 kerkplein 2
VVDfractievoorzitter Niels Staal reageert op de ingezonden bief van Jan van den Brink.
Beste Jan,
Zeker het vorige college heeft gebrekkig gecommuniceerd naar de werkgroepen en het publiek over de gang van zaken rond het bronpunt Kerkplein. Dus ik begrijp jouw zorgen.
De raad is bij de totstandkoming van de plannen voor het Kerkplein te vaak en te lang buitenspel gezet en vervolgens werd verwacht dat wij met open ogen een financieel en juridisch moeras in zouden wandelen. Het steekt mij zeer, dat de indruk bestaat dat de raad het achteraf allemaal toch te duur heeft gevonden en daarom de visie Aantrekkelijk Nijkerk gemakzuchtig in de prullenbak heeft gegooid. Wij KONDEN niet anders dan nee zeggen tegen het voorstel om het bronpunt van de ontwikkelaar aan te kopen. Instemmen zou volstrekt onverantwoordelijk zijn geweest.
En nu moeten we er het beste van maken. Het huidige college levert daarvoor flinke inspanningen, samen met de ontwikkelaar en de woningstichting. Het zal onder meer betekenen dat moet worden bijgestuurd op de oorspronkelijke plannen m.b.t. parkeeroplossingen in de binnenstad. Als dat de prijs is, die we moeten betalen om het stedenbouwkundige ontwerp overeind te houden en een voor alle partijen haalbaar project te krijgen, dan zij dat zo. Hopelijk horen we voor de zomer meer daarover. Vergis je niet, het is een enorme uitdaging in een woningmarkt die razendsnel gekanteld is.
Overigens, de enige manier om de Torenstraat/Vrijheidslaan écht te ontlasten, is de aanleg van een oostelijke rondweg om Nijkerk. Die waarheid als een koe staart ons al jaren aan, maar slechts weinigen durven het te benoemen. Als alle binnenstadsdeskundigen daar nou eens voor pleiten, dragen ze echt bij aan een Aantrekkelijk Nijkerk.
Met hartelijke groet,
Niels Staal
fractievoorzitter VVD Nijkerk-Hoevelaken
De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van de ingezonden brieven, maar behoudt zich het recht voor brieven te weigeren of in te korten.