Kookclubs Culinarist op Wildtour

02 nov 2012, 12:15 Nieuws
w6sgyh66nfdl2a0mnj7d1tgjx 27599

HOEVELAKEN/BUNNIK – De heren- en dames kookclub van Culinarist Ruud Jansen, die zichzelf de ‘Sterren van Hoevelaken’ noemen, zijn onlangs op Wildtour geweest. Ruud Jansen had zijn 24 kooksterren uitgenodigd om een kijkje te nemen bij Driessen Food in Bunnik. Deze versleverancier levert aan de gastronomie onder andere wild en gevogelte. Eigenaar Christiaan Driessen gaf een rondleiding en de Hoevelakense jager Jan Woldman vertelde over de jacht.

HOEVELAKEN/BUNNIK – De heren- en dames kookclub van Culinarist Ruud Jansen, die zichzelf de ‘Sterren van Hoevelaken’ noemen, zijn onlangs op Wildtour geweest. Ruud Jansen had zijn 24 kooksterren uitgenodigd om een kijkje te nemen bij Driessen Food in Bunnik. Deze versleverancier levert aan de gastronomie onder andere wild en gevogelte. Eigenaar Christiaan Driessen gaf een rondleiding en de Hoevelakense jager Jan Woldman vertelde over de jacht.

hertenkalf

De kookclubs bereidden na de rondleiding ook nog een diner van vier gangen, waarbij gerookte ganzen- en eendenborst, roodpootpatrijs, duif en een gebraad van hertenkalf met paddenstoelen, spruitjes en wildjus op het menu stonden. Tussen de gerechten door vertelde Jan Woldman dat Nederland zo’n 28.000 jagers kent die in het bezit zijn van een jachtdiploma en die tijdens het jachtseizoen van 15 oktober tot 1 maart op verantwoorde wijze oogsten uit de natuur. ,,Een jager gaat nooit op jacht zonder geweer en goed getrainde jachthond. Jagers hebben een eigen gedragscode, de weidelijkheidsregels, en dienen zich respectvol op te stellen tegenover plant, mens en dier. Wild is het ultieme scharrelvlees,’’ liet Woldman zijn geïnteresseerde toehoorders weten.

kookworkshops

Ook interesse voor een kookworkshop ‘Puur & Natuurlijk Wild’ in het Kookatelier Hoevelaken of een Exclusive Catering van wild, bijvoorbeeld rond de feestdagen: www.culinarist.nl

Leden van de kookclubs ‘Sterren van Hoevelaken’ krijgen uitleg over de soorten wild van Christiaan Driessen (2e van rechts). Ook Culinarist Ruud Jansen (4e van rechts) luistert aandachtig toe.

Verslag en foto: Theo Zuurman