15 december: magisch kerstevent met pop-up ijsbaan

26 nov , 15:24 Nieuws
2024 11 26 de saltentein
eigen foto
Op zondag 15 december verandert het altijd al sprookjesachtige landgoed de Salentein voor 1 dag in een winters kerst plaatje.
Van 12.00 tot 20.00 zijn gasten uitgenodigd om te komen schaatsen op de pop-up ijsbaan, shoppen op de kleine kerstmarkt of deel te nemen aan een van de wijnworkshops. Dat alles onder het genot van de heerlijke Salentein wijnen en streetfood van chef Rik Jansma. Het event is gratis toegankelijk, tickets zijn nu te reserveren via de website.

Schaatsen voor een sprookjeskasteel

In de Argentijnse cultuur – en zeker met Kerst – staat familie op de eerste plaats. Daarom is er ook tijdens dit kerstevent van alles te beleven voor het hele gezin. Zo is er voor deze ene dag een pop-up schaatsbaan te vinden voor “het witte kasteel” – ofwel Huis de Salentein. Geen ijsheld? Doe dan mee aan de kerst-speurtocht, verschillende knutselactiviteiten, of bezoek de schminkhoek voor een feestelijke look. Daarnaast is er natuurlijk meer dan genoeg lekkers. Zo kunnen kinderen zelf popcorn poffen en marshmallows roosteren. De schaatsen worden ter plekke verhuurd.

Culinair genieten met Ramon Brugman en Rik Jansma

Fijnproevers en wijnliefhebbers genieten op het terras voor Huis de Salentein van streetfood van chef Rik Jansma. Denk aan pulled Salentein beef met amarillo mayonaise, Argentijnse empanada’s, of een entrecote van de parrilla. TV-bekendheid chef Ramon Brugman verzorgt daarnaast 3 exclusieve kook masterclasses om 12.30, 14.30 en 16.30. Deze dienen vooraf gereserveerd te worden. Voor wie meer te weten wil komen over wijn zijn er gedurende de dag twee wijn workshops van Salentein sommelier Robert Leussink. Deze workshops vinden plaats om 14.00 en 16.00 uur en kunnen ook vooraf gereserveerd worden.

Kerstmarkt

Voor het echte wintergevoel vult het landgoed zich op 15 december met sfeervolle kerstkraampjes van waaruit verschillende ondernemers hun producten verkopen. Denk aan mooi keramiek, interieurartikelen, sieraden, kleding en meer. Perfect om de kerstoutfit nog even af te maken, of de laatste cadeautjes in te slaan. Daarnaast zijn er nagelstylisten aanwezig om gasten voor de feestdagen te voorzien van een feestelijke gellac of nailart.

Over landgoed de Salentein

Bijna 30 jaar geleden raakte Salentein oprichter Mijndert Pon tijdens zijn wereldreis in de ban van Argentinië. Hij kocht er een oude finca en plantte er druiven om wijn van te maken. Inmiddels is dit uitgegroeid tot top klasse bodega: afgelopen jaar bekroond als de nummer 9 van beste bodega’s ter wereld. Naast de wijnen van eigen bodegas, serveert Salentein ook het liefst het vlees van eigen runderen. Op bijna 52.000 hectare grond grazen zo’n 45.000 runderen van de beste Zuid Amerikaanse rassen. Deze leef- en beweegruimte in combinatie met de hoeveelheid dagen dat de dieren worden gevoerd met de hoogste kwaliteit granen, zorgen voor de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Tegenwoordig staat Salentein naast wijn voor het vlees van eigen runderen, granen, maïs en soja. Dit alles komt samen op het landgoed in Nijkerk, middenin Nederland.