Naast de Slag komt een "unieke plek voor jong en oud"

27 sep , 15:44 Nieuws
2024 09 27 torteltuin 1
Het was gisteren een bijzondere dag in Hoevelaken.
Naast de Slag komt niet alleen een torteltuin. Er komt veel meer en de betrokken partijen tekenden daarvoor een intentieverklaring. Dat werd door ongeveer 75 mensen gade geslagen, waaronder de betrokken partijen, familieleden en inwoners van Hoevelaken.

De initiatieven

Volleybalclub Surf wil graag het beachvolley promoten. Die mogelijkheid komt er.
Lions club Hoevelaken is achter het idee van een beweegtuin gaan staan. Dat doen de club, omdat de inwoners van Hoevelaken zo'n beweegtuin missen.
De gemeente gaat een pumptrack aanleggen.
De kinderboerderij. Esther Stoltenkamp: " Die wordt in Hoevelaken echt gemist. We willen een plek creëren waar kleine kinderen veilig kunnen spelen in een natuurlijke omgeving waar dieren verblijven zoals geiten kippen en konijnen. We hebben echt hele leuke reacties via Facebook gehad. Iets wat ons energie geeft. Want als inwoner in het niet gemakkelijk om een burgerinitiatief te starten. De vele bureaus waar je langs moet en heel veel gesprekken voeren. Margriet en ik hadden dit nooit gekund zonder Herman. Nu toch wel de steun pilaar in ons eigen plan."
De gemeente trekt de portemonnee voor het plan, maar daar zit niet genoeg geld in. Daarom wordt er nu ook een bijdrage aan de provincie gevraagd.
Nadat de handtekeningen in De Slag gezet waren en de koffie op was, ging men naar buiten om het nu nog lege terrein de te bekijken. Daar konden ook spelletjes gespeeld worden. Daarnaast liepen er kippen rond en kon men eieren kopen. De opbrengst daarvan gaat naar de kinderboerderij.
Met dank aan Esther Stoltenkamp