Redt Sigma het wel?

18 okt , 14:31 Nieuws
2024 10 18 sigma
De Lokale Partij maakt zich zorgen over de toekomst van welzijnsorganisatie Sigma.
Deze organisatie, die sinds 2007 een belangrijke rol speelt in de gemeente, zou te kampen hebben met financiële problemen.
Tijdens een eerder overleg over de gemeentebegroting heeft de DLP al haar bezorgdheid geuit over de situatie bij Sigma. De partij vindt dat de gemeente in gesprek moet gaan met Sigma om te kijken hoe de organisatie financieel gezond kan blijven.
De groeiende behoefte aan welzijnszorg en de toename van het aantal inwoners in Nijkerk hebben geleid tot een toename van de werkzaamheden bij Sigma. Dit heeft ertoe geleid dat de financiële middelen van de organisatie onder druk staan.

Vragen aan het college

De lokale partij heeft nu een aantal vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Ze willen onder andere weten of het college op de hoogte is van de financiële problemen bij Sigma en of er al gesprekken zijn geweest om de situatie te verbeteren.
Ook willen ze weten of het college het eens is met de stelling dat Sigma een belangrijke rol speelt in de gemeente en of er plannen zijn om de organisatie financieel te ondersteunen.
De lokale politiek hoopt dat het college snel actie onderneemt om de toekomst van Sigma veilig te stellen.