Vijf kruisingen in Nijkerk veiliger: nieuwe inrichting en duidelijke regels

07 feb , 15:10 Nieuws
newsifier default image
Er is al een tijd heel wat te doen over de kruisingen in de Torenstraat.
Het gaat om de kruisingen met de centrumring en de Venestraat, de Holkerstraat, de Nieuwstraat/Brink, de Kolkstraat/Koetsendijk en de Bagijnenstraat. Vorig jaar gaf de gemeenteraad het college de opdrach t om met concrete oplossingen te komen om de kruisingen met de Torenstraat voor alle verkeersdeelnemers veiliger te maken.
Hoe dat moet, is intussen onderzocht. Het komt er op neer, dat de kruisingen duidelijker ingericht moeten worden en dat de voorrangsregels beter zichtbaar moeten zijn.

De veranderingen

  • Duidelijkere voorrangsregels.
  • Betere inrichting van de kruisingen.
  • Meer aandacht voor fietsers en voetgangers.
Twee kruisingen krijgen dit jaar al een andere inrichting. De andere drie krijgen dezelfde eenduidige inrichting in de periode 2025 tot 2027. De werkzaamheden worden gecombineerd met andere projecten in de stad.
Wethouder René Windhouwer: “Het onafhankelijke onderzoek geeft duidelijke aanbevelingen over het verbeteren van de verkeersveiligheid van de kruisingen. Die aanbevelingen neem ik graag over om zo de verkeersveiligheid in onze gemeente te verbeteren."
Voor de kruising met de Venestraat is de aanbeveling om te kijken naar de mogelijkheid van een eenrichtingsweg richting de Groenestraat. Of naar het afsluiten van de straat voor gemotoriseerd verkeer. Hierover gaat de gemeente in gesprek met de buurt.
Het college moest aan de slag, omdat de raad unaniem een motie van CDA-raadslid Pam van de Wijer aannam. Ze reageert:: “Mensen stonden aan mijn deur, spraken me aan in de winkelstraat of tijdens een wandeling met de hond. Het bleef gaan over het gevaar bij de kruisingen, de pijn en het verdriet van kapotte fietsen of bijna
aangereden kinderen of ouderen. De zorgen waren enorm en nu blijkt uit dit onderzoek dat die zorgen zeer terecht waren.”
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]