Volle zaal voor Nijkerk Challenge

mrt 26 2019, 20:53 Nieuws
2019 03 26 nijkerk challenge 006
Zaal vier van De Schakel liep dinsdagavond nagenoeg vol met belangstellenden voor de Nijkerk Challenge.
Dat waren niet alleen nieuwkomers. Een groot deel van de aanwezigen had de Challenge al eens volbracht en was van plan dat nogmaals te doen. Het merendeel van de nieuwkomers twijfelde overigens sowieso niet meer aan deelname. Zij schreven zich in, een minderheid twijfelde nog.
2019 03 26 nijkerk challenge 005
De groep zal dus groter zijn dan ooit te voor. Er zijn voor de deelnemers ook meer keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld de afstanden. Dit jaar kan er gekozen worden uit 5, tien en vijftien kilometer. Bovendien kan er op meerdere tijdstippen in de week gewandeld worden. De details vindt u hier . Inschrijven kan tot 1 april. De eerste proefwandelingen zijn al volgende week.
2019 03 26 nijkerk challenge 004
Voor de inschrijfformulieren werden uitgedeeld liet wethouder Harke Dijksterhuis weten onder indruk van de geleverde prestaties te zijn. Hij had vorig jaar de laatste dag meegelopen en toen allerlei indrukwekkende verhalen gehoord. Bas van de Goor ging naar de kern: leren je diabetes te managen: " Hoe meer je beweegt, hoe makkelijker het wordt." Hij ging terug naar 2014, toen Nijkerk de eerste Diabetes Challenge groep in Nederland was. In 2018 waren er meer dan 200 groepen en verzamelden 4000 mensen zich in het Olympisch Stadion voor de afsluitende challenge. Die wordt dit jaar eind september overigens in de Haagse Uithof gehouden
Challenge-ambassadeur Gerard kon het niet beter verwoorden: "Het is mooier mooier en mooier en je bent heel dom als je het formulier niet invult!
De Nijkerk Challenge wordt in 2019 voor de zesde keer georganiseerd, dit jaar door de Gezondheidscentra Nijkerk en Nijkerk Sportief en Gezond.
middennederland2