Weer een geslaagd "Proef de Passie" evenement

21 okt , 19:22 Nieuws
2024 10 20 bokkentochie 2
Proef de passie organiseerde zondag 20 oktober, samen met 7 horecalocaties, voor de derde keer het Niekarks Bokkentochie.
Het proeven van verschillende soorten bockbier stond centraal bij de bierwandeling en bij elke proeflocatie werd een verrassend hapje dat paste bij het bier geserveerd. Vijfhonderd bierliefhebbers schreven zich in om mee te lopen en daarmee was het evenement uitverkocht.

Genieten van sfeer en gezelligheid

Het waren niet alleen Nijkerkers de meededen aan de biertocht want er waren inschrijvingen uit onder meer Lelystad, Amersfoort en Tilburg. Bij elke proeflocatie was het genieten van een eigen sfeer – van bruine kroeg tot Mediterraanse tuin – en lekker bockbier en gezelligheid.
Ook het horecapersoneel heeft genoten van de gemoedelijke sfeer. Een van de proeflocaties was Belliniez – voorheen IJscootje – die zondag voor het eerst de deuren opende voor het Nijkerkse publiek. Samen met VW Borrelbus zorgden de jonge ondernemers voor een zoet hapje dat goed matchte met het Jopen 4-Granen Bok dat op de tap stond in de VW Borrelbus.
2024 10 20 bokkentochie 3
Bij Theater Streams Breede Beek kon men het bier midden op de theatervloer proeven. De theaterkeuken serveerde voor de geledenheid stoofvlees met een dikke friet.
Bij De Dorstige Baron verraste men met een bierbocktail. Andere proeflocaties waren Restaurant ’t Koetshuis, Old Niekark, Café Xero en Gastrobar Chez Naghmeh. Het weer werkte ook goed mee zondag en zorgde voor volle terrassen met mooie proostmomenten.