Weer statushouders naar Ampt van Nijkerk

15 jul , 9:58 Nieuws
jzive71i8w3b0xlojvvelezov 2013 05 22dependance1
In het Ampt van Nijkerk komen 40 statushouders. Dit heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) aan de gemeente laten weten.

De statushouders komen 16 juli

Eerder dit jaar werden er al 40 vluchtelingen in het hotel geplaatst. Die werden later in de dependance (De passantenhaven) tegenover het gemeentehuis geplaatst
De komst van de extra vluchtelingen in hotel Het Ampt is nodig vanwege de landelijke nood opvangplekken voor vluchtelingen. De gemeente Nijkerk heeft de taak om in 2024 in totaal 112 vluchtelingen te huisvesten.
Dit keer is niet de gemeente maar het COA verantwoordelijk voor de inzet van de begeleiding en inburgering van deze mensen. De kosten zijn ook voor het COA

ABZbezwaren tegen de Passantenhaven

Tegen de vergunning voor de tijdelijke woonlocatie aan de Kolkstraat heeft het bedrijf ABZ Diervoeding bezwaar gemaakt. Zij vinden dat er geen veilig woon- en leefklimaat is in de buurt van hun bedrijf. De rechter heeft het verzoek van ABZ Diervoeding om de vergunning te schorsen afgewezen.
Ging het eerst om een schorsing, nu tekent ABZ Diervoeding tegen het verlenen van de vergunning bezwaar aan. Op 12 september 2024 komt de zaak voor de rechter.