Word jij de groene held van jouw straat?

jul 10 , 10:28 Nieuws
2024 07 10 klimaatburgemeester
Nijkerk zoekt Klimaatburgemeesters:.
Van 11 tot en met 17 november vindt de Nationale Klimaatweek plaats. Tijdens deze week gaan duizenden Nederlanders, die Klimaatburgemeesters heten, de rest van het land inspireren om duurzamer te leven. Ook in Nijkerk is men op zoek naar nieuwe Klimaatburgemeesters!
Wat houdt het in om Klimaatburgemeester te zijn? Je bent de spin in het web voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft in jouw buurt. Je organiseert leuke en leerzame activiteiten om je buren te betrekken bij het klimaat. Denk bijvoorbeeld aan een kledingruildag, een workshop energie besparen of een gezellige buurtbarbecue met vegetarische hapjes.
Ook kleine acties maken verschil! Misschien kun je samen met je buren een paar geveltuinen aanleggen, of help je jouw werkgever met het verduurzamen van het mobiliteitsbeleid.
Lijkt het je wat om Klimaatburgemeester te worden? Kijk dan snel op de site van de Klimaatburgemeester voor meer informatie en om je aan te melden.
Samen maken we Nijkerk een stukje groener!

Waarom meedoen?

- Je maakt een verschil voor het klimaat.
- Je leert nieuwe mensen kennen.
- Je doet leuke en leerzame activiteiten.
- Je inspireert anderen om ook duurzamer te leven.

Wie kan meedoen?

* Iedereen die in Nijkerk woont.
* Je hoeft geen expert te zijn op het gebied van duurzaamheid.
* Het is belangrijk dat je enthousiast bent en wilt samenwerken met anderen.
Dus waar wacht je nog op? Meld je nu aan als Klimaatburgemeester van Nijkerk!

Nijkerkse klimaatburgemeester

Zij laat weten, dat ze gewoon klimaatburgemeester blijft: "Ik ben en blijf klimaatburgemeester, maar er mag er dus een bij als iemand dat wil."